Mon1 parašė:
O kiek laiko jau turit uzsaldytu snaiguciu? Idomu yra tokiu kurios pvz po 5m sugalvojo snaigutes detis? Idomu kaip tada su ta kokybe, nes bent kiek mes planuojam ta…
Mes po 4m bandėm. Nepavyko. Bet sakė atšilo puikiai viskas.
O dėl pgta, tai bent tada kai buvo ivf man Marina aiškino, kad biopsija paima iš visų embrionų dar prieš užšaldymą ir kai daromas pgta atšildoma tik biopsijos medžiaga. Aišku, jei aš viską gerai supratau. Todėl nemanau, kad po kurio laiko darant FET turi kažkokios papildomos reikšmės pgta daugiau. Na turiu omeny, kad embrionas užšaldytas kai būnam jausesnės, medžiama paimta dar tada, todėl rezultatas ar iš karto ar po kažkiek metų nesikeičia. Čia nebent atšilimo klausimas, bet kiek suprantu bent LV normaliai beveik visi atšylą.
Dėl prednizolono ir dexa. F tik už prednizolona, o lt man imunologai siūlo dexa. Gal čia daugiau mano atveju, nzn. Bandžiau diskutuot, kad dexa gal turi daugiau šalutinių, gal galimai didesnė žala vaisiui, bet kiek supratau gydytoja pasikonsultavo su kolegom ir visų nuomonė tokia pati, kad abu (ne)kenkia labai panašiai.