2024.01.24 18:01 (prieš 2 m.)
Diko parašė:
Sveikos, daug kas čia rašote, kad matuoja gimdos dugną, žinote vaikelio svorį, vandenų kiekį ir pan. Man paskutinį kartą echo darė, kai buvo 31sav ir sakė, jei iki …
Man gimdos dugną pradėjo matuoti nuo 28sav per kiekvieną vizitą. Šiaip man turėjo priklausyti tik 2 echo, bet siuntė papildomai daryt po gimdos dugno matavimo, kai atrodė per lėtas augimas, ten per echo apskaičiavo svorį ir viskas buvo gerai. Paskui po kelių vizitų vėl matuojant gimdos dugną jau atrodė per greitas augimas ir įtarė, kad didelis vaikas, tai vėl gavau siuntimą echo daryt. Tai va per jį vėl sumatavo viską ir išskaičiavo svorį. Ir vandenų kiekį pirmą kartą matavo. Kadangi nuo praėjusio echo jiems pasirodė lėtokas augimas, paskyrė dar vieną echo, kad galėtų tiksliau įvertint.
Atėnee parašė:
man irgi tiek pat laiko,bet as net nezinau kiek sveria
kai buvau nuejus nepasake svorio,kai paklause sake viskas gerai,kaip jums nustate svori?
Man buvo viena sonografė aiškinus, kad išskaičiuoja vaiko svorį išmatavus vaiką. Žinau, kad matavo galvytę, šlaunikaulio ilgį, lyg dar kažkas įėjo, nebepamenu tiksliai. Bet vistiek +/-15% paklaida būna.