Inanana parašė:
Kitur darytkites rezus santaros 5 gatve.
As NW jau esu susimokejus ma tik reikia padaryt, tik va kad taip ispuole kad tris dienas nedirbs, maniau tik 25 ne, o cia visas sventines.
Pagalbinis apvaisinimas yra įvairių medicininių metodų visuma, padedanti pastoti porai, susiduriančiai su nevaisingumu. Skaityti
visą straipsnįInanana parašė:
Kitur darytkites rezus santaros 5 gatve.
As NW jau esu susimokejus ma tik reikia padaryt, tik va kad taip ispuole kad tris dienas nedirbs, maniau tik 25 ne, o cia visas sventines.
Mergaites, kadangi tuoj prasides tas Kaledinis pasiruosimas ir nebus laiko uzeiti pas jus, noriu jums visoms palinketi ramybes siuo laiku, kai einam siuo sunkiu keliu. Sako, kad 7 metu sunkus etapas baigtas ir pagaliau ateina lengvesni ir sekmingesni metai! Tai jums visoms to ir linkiu: kad viskas visoms pasisektu, o jei net jei ir ne, raskit stuprybes ir paieskokit kaip iprasminti save ir kitur!
Gyvenimas bet kokiu atveju tesis toliau, o mes jau darom viska, ka galim:)!
Vasara93 parašė:
Tikriausiai nekarta buvo aptarta, bet galvoju paklausiu dar karta, nes kad nieko nestabdyt, pradet ruosti save ir vyra sekanciam IVF - kokius papildus rekomenduotum…
Fh pro jau turi jo, tai pridėkite dar, kad būtų 600..
Dar D, geležis, omega.
Inanana parašė:
As geriu 400-600 mg ubiquinol. Siaip jis toks pagrindinis is papildu. Fh pro nevartoju nes yra melatonino tai susipirkau kazkiek atskkirai viska
Melatonino man liepė gerti prieš stimuliaciją. Išrašė receptą net.
Ilgai svarsčiau rašyti ar ne, gal dar palaukti, nes viskas taip anksti ir bet kurią akimirką gali pasikeisti, tačiau mane įkvepė vienos narės pasidalinimas imuninio nevaisingumo temoje, tad noriu pasidalinti kiek daug iš tikro dar yra mūsų rankose. Taigi...
...vyro turtas geras, abiejų KMI normoje, be žalingų įpročių. Po 1.5 metų bandymo, prieš 5 metus, plyšo kiaušintakis - pirmas nėštumas, negimdyminis. Kiaušintakį sutvarkė, nepašalino ir bandėm toliau. Aptiko endo mazgai kiaušidėse, turėjau KT 3 mėn kursą, viskas išsivalė, bandėm toliau. Mazgai atsinaujino. Po poros metų HyFoSy parodė, kad pratekamas tik tas operuotas kiaušintakis, tad turėjau 4-5 (nebepamenu) OV stimuliacijas, geri folikulai, bet nieko. Šiemet - pirmas IVF. Pakankamai išpunktuotų, iki 5 dienų išgyveno 4 blastukai, 1 kelta tame pačiame cikle - nieko. Po to sekė KIR ir biopsija Rygoje - KIR AB, biopsija rado tik mažą polipą, kurį po to pašalino LT rudenį. Bandėm toliau ir įvyko tai, ko mažiausią tikėjausi - naturalus kibimas
Kas juokingiausia - kad kibimas iš 'nepratekamo' pg HyFoSy kiaušintakio (iš naujo gydytojo sužinojau, kad patikimumas HyFoSy yra 70-80%). Vieniems tai Kalėdinis stebuklas, o man tai rimto ir tikslingo įdirbio pasėkmė.
*Ką dariau kitaip?*
Pati to nežinodama, pradėjau sekti Susan S. Blum, M.D., M.P.H. su Michele Bender "Imuninės sistemos stiprinimo planas. 4 žingsnių autoimuninių ligų gydymo programa" knygos žingsinus ir 14 mėnesių iki pastojimo atsisakiau glitimo ir pieno. Tai nebuvo eksperimentinis poelgis - po OV stumuliacijų mano organizmas pradėjo smarkiai netoleruoti šiuos produktus. Papildomai vėliau išsityriau ir sužinojau, kad netoleruoju žymiai daugiau maisto produktų. Tačiau vien šio maisto nevartojimo neužteko, nes š.m. pavasario IVF nesėkmingas. Po jo išsivystė DŽS ir nuo čia prasidėjo esminiai pokyčiai. Laikantis FODMAP atradau man netinkamus maisto produktus. Kritinis pokytis buvo - probiotikai, kurių niekad nevartodavau. Sutvarkiau žarnyną, pradėjo gerėti skydliaukės rodikliai (turiu Hashimotą, pradėjo mažėti ATPO ir TTH -> tiroksino dozės sumažėjo). Visi endo mazgai kiaušidėse dingo. Gydytoja sakė, kad taip nebūna, bet mazgų jau nebematė kelias patikras iš eilės
Nuo Spalio nusprendžiau nebevartoti bromokriptino, dėl pastoviai prieš tai pakilusio prolaktino ir, buvau apšalus, kad jo nevartojant, mano prolaktino lygis ne tik kad nepadidėjo, bet ir sumažėjo keliais vienetais! Po poros mėnesių naturalus kibimas.
*Išmoktos pamokos*
- Atstatyti Vit D, pastoviai gerti Omega3, Vit C.
- Atlikti Cu, Zn, Se, hemoglobino/feritino/geležies kraujo testus ir atstatyti nepakankamumus, atsargiai vartojant papildus, kad viens kito negesintų (pvz Zn su Cu negalima vienu metu vartoti).
- Folatą, B12, B6 vartoti tik aktyvios formos. Pasirodo, turėjau MTHFR dalinę mutaciją, nuo Liepos vartojau tik aktyvią papildų formą.
- Pabandyti atsisakyti glitimo, pieno, kukuruzų, sojos produktų keliom sav, po to kiekvieną įtraukinėti, jeigu savijauta blogėja, atsisakyti to visam laikui, nes tai rimtai pažeidžia jūsų žarnyną->imunitetą.
- Vartoti probiotikus. Mano seka buvo tokia: Alflorex 3 mėn, Smebiocta 1 mėn, Ecosh'o kompleksas 2 sav. ir atgal prie Alflorex'o. Naturaliai raugintų nevartoju, nes jie man vis dar per stiprūs.
- Būtinai nuvykti į Kauną pas imunologę (rekomenduoju E. Gasiūnienę). Pas ją sužinojau savo NK kiekį, kuris buvo arti toleruojamos viršutinės normos siekiant pastoti. Jeigu tyrimus atlikčiau IVF laikotarpiu - jie tikrai būtų blogesni.
- Žarnyno tvarkymo metu, 2 mėn iki pastojimo, vartojau NAC (ryte NAC, po to Se ir Vit C), taip pat sėklų rotaciją palei ciklo dienas ir nakvišų+agurklių aliejaus kapsules pirmoje ciklo pusėje.
- Ir niekada - n i e k a d a neignoruoti bent menkiausią pasikartojantį viduriavimą, nes tai pirmas ženklas, kad mūsų imuninė sistema išsiderino ir ją sutvarkius galima kalbėti apie reprodukciją.
Prieš kelias sav pasidariau maisto netoleravimo testą. Iš prieš metus netuoleruojamų 5 maisto produktų liko tik vienas - mano žarnynas tapo mažiau pralaidus ir tą pajūtau labai daug kur.
Tai tiek. Tai tik pirmos savaitės, viskas gali pasikeisti baigus rašyti šį pranešimą, tačiau faktas, kad naturalus kibimas man galimas sutvarkius žarnyną suteikia vilties ateičiai, net jeigu šitas kartas pasirodys nesėkmingas (tfu tfu tfu, HCG kaip ant mielių, PRG virš 120).
Tikiuosi tai įkvėps Jus nepasiduoti, suprasti kūno siunčiamus signalus ir drąsiau eiti šiuo sudėtingu keliu. Gražių Švenčių!
Pabandom parašė:
Ilgai svarsčiau rašyti ar ne, gal dar palaukti, nes viskas taip anksti ir bet kurią akimirką gali pasikeisti, tačiau mane įkvepė vienos narės pasidalinimas imuninio…
Aciu uz pasidalinima!
Kaip sunku susitvarkyti mityba, is kur paimti tos valios. Atrodo tik pradedu stengtis, bet jau po poros dienu paslystu, nepavyksta..
Labai reikia probiotiku, tai einu iskart ir uzsisakysiu😀
Pienės_pūkas parašė:
Melatonino man liepė gerti prieš stimuliaciją. Išrašė receptą net.
Negersiu si kart fh pro, uzsakiau PROfertil tiek vyrui tiek moteriai, ir papildomai ubiquinol.
Pabandom parašė:
Ilgai svarsčiau rašyti ar ne, gal dar palaukti, nes viskas taip anksti ir bet kurią akimirką gali pasikeisti, tačiau mane įkvepė vienos narės pasidalinimas imuninio…
Labai sveikinu! O sakykit, kodel kukuruzai blogai? Nes juose kaip supratu nera glitimo.
Pabandom parašė:
Nuostabi istorija
ar galėčiau paklausti, koks jūsų amžius ir amh?
12 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai