Kalejome apie dovanas vaikuciams sventines, tai su vyru nusprendem, kad reikia dovanoti saikingai (cia jo pozicija), nes as neturiu saiko jausmo is tiesu... Tai dovanosim zaislu deze ant ratuku ir labai grazu odini kamuoli su skiritngais gyvuneliu paveiksliukais. Ir pakaks, cia tikriausiai bus pirmi metai kai noriai ir su dziaugsmu puosiu egle (o ne todel, kad reikia), tik reikes nupirkti dirbtine nauja ir grazia nediduke, nes tikru nenoriu. O is kriksto tevu dukryte gaus uzdedama muzikini lanka ant kedutes ar gultuku ir vezimelio, kas mums labai aktualu, nes jai tokie dalykai labai patinka.
Na o toliau apie dovanas... Siandien ryte susitikau su tuo vaiku, kuriam internetu uzpildziau paraiska apie dovanojama dovana. Visu pirma ta mergaite man pasirode jau matyta, toks keistas jausmas kazkoks. Susidraugavom, susibendravom, isidrasino, tai tokia sauni aktyvi mergaite, atsipalaidavo vaikas, atsiskleide. Man toks keistas jausmas is tiesu, kad nezinodama isrinkau dovana dovanoti butent jai, nes ji labai teisingu paziuru, ta prasme ne tai, kad nori nike kedu, o tiesiog graziu kedu (cia kaip pavyzdys), ty nori realiu adekvaciu dalyku, to ko reikia ir turi saiko jausma. Tai mes pripirkom jai ir jos sesutei visko, jos issvajotus madingus dzinsus (jos noreta dovana), priedo zieminius aulinukus madingus ir grazius kokius jos drauge turi, ir kokiu ji norejo, silta grazia puosnia kepure, daug siltu kojiniu, kelnaiciu, sesutei pedkelnes, kojinytes, lele supamoje kedeje, knygele ir puzzle knygele bei truputi saldainiu. Tai va, kadangi maciau, kad vaikas nesigviesia visko kuo daugiau, o kaip tik pasitikrina ar tikrai man ne per daug islaidu, tai mes ramiai graziai pasivaiksciojom po miesta ir isrinkom viska, ka radom gero, graziausio ir jai patinkancio bei madingo.
Kai jau buvo laikas skirstytis, pasirodo, ji gyvena toje pacioje gatveje kaip ir as, ir tada staiga as ja prisiminiau...!!! Jai dabar 13m, tai pries gerus 6-5 m einant tuo paciu taku per parkeli kaip kad siandien ejome namu link viena diena ji mane uzkalbino ir visa kelia prakalbejom. Tada as net pagalvojau, kad oho koks drasus bendraujantis vaikas plius dar visai mazas, gal pirmoke kokia buvo tada, nes buvo su kuprine, kad taip zmones uzkalbina drasiai, nebijo su nepazistamais kalbeti ir t.t. tai dar tada ja isiminiau, kazko ji prie manes sliejosi, tokia norinti bendrauti atrode. O dabar va kaip gaunasi..., ta pati mergaite, kuri man buvo ilgam istrigusi i atminti.. ir isigyvendino mano noras padeti kazkam, kam to reikia. Mergaites abu tevai dirba, tevelis kepykloje, mama vaiku darzelyje, bet uz minimumus pragyventi su dviem vaikais nelengva...
Dar buvo niuansas... sutikau pazistama, minute paplepejom ir prasitariau, kad miegojau tik pora val sianakt, nes vaikas tik 6 ryto uzmigo. Tai toji mergaite sako paskui: tai jus del manes atvaziavot visa nakti nemiegojus? atsakiau, kad jeigu daviau pazada, negaliu jo lauzyti.
man labai keista, kad viskas atsitiko taip kaip atsitiko. per daug sutapimu, bet is esmes dziugu, kad viskas susikloste butent taip. susitarem, kad kita menesi eisim pirkti ziemines striukes.
Kiekviena menesi kazkuo ja palepinsiu, bendrausim, nes as laikausi to poziurio, kad geru reikia dalintis.