2021.11.05 08:30 (prieš 4 m.)
m.e.s parašė:
Bent jau mano mama kaip sako, tai kad jieneturėjo kur dėtis, o buvo verčiami vaikus suskiepyt. Nieks jų nuomonės net neklausė. Į mano retorinius klausimus, o ar pat…
Esu tikra, kad jūsų tėvai ir tada, turėdami galimybę rinktis, būtų pasirinkę skiepyti, nes nebūtų turėję galimybės viso ko prisiskaityti. Na o dabar daug ką duoda socialinės medijos ir išmokimas jomis naudotis (vyresnioji karta pastaruosius penkerius metus yra aktyvi fb naudotoja), bet nemokėjimas vertinti jose pateikiamos informacijos, šaltinių patikimumo, fake news - šis sugebėjimas, mano supratimu, labiau būdingas kiek jaunesniems žmonėms, kurie jau mokėsi universitetuose stipriai po 90-ųjų, tuo pačiu įgijo gebėjimus analizuoti šaltinius ir atsirinkti. Dar problema yra fb algoritmuose, pagal kuriuos, jei jau patenki į tam tikrą socialinį burbulą, matai tik jo informaciją. Pvz., mano tėvas irgi pinskuvienių burbule gyvena, šventai tiki ta info, ja dalijasi ir kitko neskaito. Tik visa laimė, kad pasiskiepyti pirmom dozėm leido būti įkalbinamas šeimos, nes kitu atveju, man irgi būtų labai neramu.