PaVasaris parašė:
Mano visi cukrus buvo puikus, o dabar antra savaite rytiniai 5,1 kaip nurezta. Nezinau ka dar bedaryt, nors ir ant normos ribos laikos. Siule velint vakariene ir tr…
Jei 5,1 viskas ok rytinis. Negerai jei būtų 5,3
Dažniausiai gestaciniu diabetu moterys suserga 24–28 nėštumo savaitę, tačiau naujų diabeto atvejų gali būti fiksuojama ir bet kuriuo kitu metu. Skaityti
visą straipsnįPaVasaris parašė:
Mano visi cukrus buvo puikus, o dabar antra savaite rytiniai 5,1 kaip nurezta. Nezinau ka dar bedaryt, nors ir ant normos ribos laikos. Siule velint vakariene ir tr…
Jei 5,1 viskas ok rytinis. Negerai jei būtų 5,3
SvajonėYra parašė:
Na kaip suprantu 5.1 tai cia viskas ok, na riba bet neesmine
Man sakė sunerimti jei 5,3. Ir jei per savaitę 3 kart 5,3 ir daugiau kreiptis skubiai į endo visi mažesni skaičiai už 5,3 yra gerai
M.Adams parašė:
Vakare išvis bulvių negalima nes jose daug krakmolo, nebent pietums bet labai nedaug.
Man su vistiena bulve virta 1na lb tinka, jei tik nevalgau bulves man ryte virs normos. Tad cia lb individualu.
silvestras1 parašė:
Sveiki. Gal jau kuri gimėte su gestaciniu diabetu, įdomu kaip dėl vaiko svorio, ar tikrai jis visada būna didesnis?
As pirma gimdziau su GD (reg. dieta. Nors jos nesilaikiau, nes nebuvo GD pozymiu apart to 12sav tyrimo is venos ), mergyte 3.2kg gime, 51cm. Db tikrino klinikose, sake makrosomijos pozymiu nera, galiu nesioti iki 41sav (jei ir toliau cukrus geras bus).
PaVasaris parašė:
Man sveikieji riebalai vsd kelia cukru taip pat🙈 pvz avokadas, lasisa, kad ir viena sumustinuka suvalgau, bet vst buna aukstesnis nei kad liesa mesyte
SvajonėYra parašė:
Na kaip suprantu 5.1 tai cia viskas ok, na riba bet neesmine
Mano buna dazniausiai 5.2-5.3, kartais 5.4 ir as nesuku visai galvos. Ispustas cia reikalas. Vaikeliui viskas gerai, su vandenais viskas ok. Ir seimos daktare nuramino, kad nenusisnekeciau su tokiais rez ir insulinu. Butu 6 ir daugiau, tada galeciau gal ir pagalvoti. Bet cia net faktarai vieningos nuomones neturi, tai ka kalbeti apie mus🤷♀️ kiek GD grupeje pasisakymo moteru, ka endo sako, tai vienoms jau 5.3 ir insulimas, kitom 5.6 tik tada insulinas. Zdz cia pasaka be galo🤦♀️
Amber3 parašė:
Man su vistiena bulve virta 1na lb tinka, jei tik nevalgau bulves man ryte virs normos. Tad cia lb individualu.
Aš pritariu jums, kad su tuo GD žiauriai sureikšminta yra.. ir kuo toliau, tuo linksmiau bus, aišku nereikia numoti ranka, reikia, kad prižiūrėtų, kaip vystosi vaikelis, ar jam viskas gerai.. ir šiaip iš asmeninės patirties galiu pasakyt, kai pradėjau dėl GD priaižiūrėti maistą mažiau bėdų su rūgštingumu turiu lyginant au prieš tai buvusiu nėštumu
Amber3 parašė:
Mano pastoviai rytiniai buvo 5.3, pora kartų 5.4 ir pora kartų 5.2. Iškart paskyrė insuliną. Pradėjau leistis 6vv, rytiniai dar aukštesni, tai vakar jau 10vv sakė leistis, šiandien 5.1 rytinis. Bet man tik su rytiniais problema. Nėra jokio maisto, kad užkeltu cukrų po valandos ar dviejų. Galiu viską valgyt realiai pagal matavimus. Čia kurią dieną ryte prie kavos suvalgiau donuts dėl idomumo, nu ir nieko visiškai neuzkilo. Žinoma laikausi mitybos tų reikalavimų, tikrai stengsiuosi, bet rytiniai niekaip nekrenta vis tiek.
Milena00 parašė:
Man tas pats , pradejau leistis insulina - rytiniai rodikliai dar blogesni . Nesuprantu kodel taip 😭
Ir man taip buvo pradėjus leistis insuliną. Pradžiai nesinervinkit, nes nuo nervų neblogai kyla cukrus 🙂 ir turit atrasti savo insulino dozę.
Sveiki, gal teko kam susidurti. Nustate GD ir nesuprantu, per diena, pries valgius, valanda po valgio ir 2 val cukrus buna normos ribose, vakare pries miega buvo net 4,7; bet kodel vos pabudus jau kelinta ryta matuoklis rodo 5,7 ?? Ka tai reiskia, ka daryti?.... vakariene buvo apie 19 val, tada matavau 22:15 ir ryte 7:05...
Šiuo nėštumo metu gali hormonai pradėt kvailiot, vien dėl jų cukrus gali kilt ir maistas nebepadės. Pabandykit kelias dienas su vakariniu maistu paeksperimentuot, gaaal netyčia padės. Bet jei ne, tai insuliną paskirs. Jeigu ką, tai tikrai nereikia jo bijot. Pati tokiu metu pradėjau leistis
SvajonėYra parašė:
O prie kokio rytinio jums israse insulina?
5,8 dažniausiai
Vakar prieš miega buvo 5,1 , susileidau 8 vv , ryte specialiai puse 5 atsikeliau pamatavau buvo 5,3 , tada suvalgiau pora avinzirniu trapuciu , ir nuejau miegoti , atsikelus buvo 5,1
Nes jeigu laukciau matavimo iki savo iprasto matavimo laiko puse 7 , butu ir vel rodikliai per auksti.
Bandysiu insulina leistis veliau , ir matuotis kazkur 6 , paziuresiu kas is to iseis, jeigu ne didinsiu doze.
7 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
15 testuotojų vertinimai