2021.06.19 12:42 (prieš 4 m.)
monika.grunev parašė:
Na mes 1 ivf turejom ir tik su dviem mano kiausialastem - nebuvo visai vaisinimosi.
Tikrai pritariu kitoms. Mums teko naudoti donoro spermą, bet apie esu sakiusi tik gydytojams (kai tikrai reikėdavo tai pasakyti) ir va forume/online, nei giminėms nei dar kam nesakom, ne dėl to, kad būtų gėda ar ką, bet norint išvengti kitų nesupratingumo. Paties ivf fakto smarkiai neslepiam. Jeigu tikėti kitų kažkokiais pratarais, kažkokiais įsitikinimais ir kitom nesąmonėm, tai juk tada apskritai paties ivf negalėtume darytis, nes juk "jei likimas nedavė, vadinasi nelemta". Bet tada visi nebevaikščiokim pas odontologų, nes jei likimas nedavė sveikų dantų, tai ir jokios plombos ar implantai nepadės 😁 ir pan. Aš vyrui pasakiau, kad gal vaikas ir neturės tavo akių spalvos ar plaukų, bet jis bus ne mažiau tavo vaikas, ne DNR padaro tikru tėvu/mama, o tai, ką įdedi į vaiką jį augindamas. O moteriai išvis kitaip, ji gi nėštumą visą išgyvena. Karmai ar dar kam tikrai nerūpės kieno ląstelių pagalba atvesit į pasaulį naują gyvybę 🙂 juolab kai turit rimtų priežasčių naudoti donorą. Kas iš to nėštumo, jei pati sveikatos nebeturėsit. Tad svarbu bendras jūsų su vyru sutarimas ir pasiryžimas, normalaus gydytojo suradimas (be kvailų pasisakymų), ir vidinė ramybė 🙂 ir jei visgi darysit ivf (nesvarbu su kieno kiaušialąstėm) reiktų pakalbėti su gydytoju apie histeroskopiją, jei esat linkusi į polipus.