2019.04.12 18:18 (prieš 7 m.)
SimonaO parašė:
Siryt mane vyresnioji (7metu) pagavo netiketai - ruosdamasi i mokykla vis klausinejo apie sesyte visko, kol priejo iki klausimo "O kaip sesyte tavo pilvelyje atsira…
Sveika
prisimenu, kaip man paaiškino, buvau 6 metų. Labai įstrigo, tada liko vaikiškai aišku, o daugiau atsakymų prieš brendimą gavau, dar vėliau pamokose, tai taip natūraliai ir be apgaulės. Pasakė, kad "mama ir tėtis iš labai didelės meilės vienas kitam labai labai stipriai apsikabino, ir tada mamytės pilvuke atsirado maža ląstelė, padovanota Dievo, kuri kasdien augo ir virto kūdikėliu. Kad taip stipriai galėtum apsikabint, reikia užaugt ir susituokt". Patiko man ta istorija... Aišku, jei vaikas per daug smalsus, tada dar labiau reiktų praplėst atsakymą, bet šiaip mano draugės, kurios aiškino taip, džiaugės, kad jų vaikams to pakako.
Ir aš taip aiškinau broliukui 9 metų apie jo būsimo sūnėno atsiradimą, tai užteko, tik apie ląstelę dar perklausė... žymiai sunkiau buvo paaiškint, kaip kūdikėlis ten to pieno gaus iš manęs, iš kur jis ten bėgs