Oregano12 parašė:
Nenoriu kviest artimu i gimdymo namus,ka jie turetu pamatyti? Nuogas krutis(99%),mane su pampersu? Hmmm,nzn ar labai fun
Mano pirmasis gimdymas buvo išties palyginus lengvas ir greitas, nuo atvykimo į ligoninę, po 4val laikiau savo pirmagimį
kirpo mane, bet nedaug, sauskelnes užsidėjus buvau tik pirmą dieną po gimdymo, tada jau perėjau prie iklotų, nes nekraujavau gausiai. Tad pampersų demonstruoti tikrai nereikėjo, o ir atvykus draugėms aš jaučiausi tvirta ir laiminga, savo kojom šmirinėjau visur su naktiniais.
Krūtų taip pat nedemontravau, nuoga nesišvaisčiau jomis, nes vaikas buvo pažindęs ir ramus, kol kaš pusvalandį skyriau pasikalbėjimui. Kitu laiku krūtinę gydžiau kompresiukais, tai buvau bet kokiu atveju su spec liemenėle.
Čia tikrai požiūrio klausimas ir jūsų savijautos po gimdymo. Mano patirtis buvo tikrai puiki, tad ir jėgų viskam turėjau, draugams ir artimiesiems. O ir atvykdavo jie ne pusdieniui ar keliom valandom, juk pabūdavo iki valandos ir keliaudavo, tai valandą laiko skirti man pačiai buvo kaip gurkšnis gryno oro - atsitraukti, pabūti, pajuokauti, pasidžiaugti kartu.
Visos esame skirtingos, visų patirtis ir pasirinkimus tikrai gerbiu, bet dalinuosi ir savąja, nes pirmakartėm mamom dažniausiai tenka išgirst tikrai bauginančių dalykų, o realybė gali būti visai kitokia
mano pirmasis gimdymas man visada bus kupinas juoko su vyru, sklandumo, greitumo ir laimės, žinoma ir skausmo, bet jam turiu didelį tolerancijos slenkstį, tad per daug dėmesio net neskyriau, ypač kai tikrai skaudėjo gimdymo metu gal valandą, paskutiniai 2cm ir stūmimas
Nieko ir nepatarinėju, man pasiteisino tiesiog "nesitikėjimas ir neplanavimas", nes suplanuoti gali CP, bet gimdant pačiai tiesiog varai užrištom akim į patirtį, nes nei tu, nei medikai nėra tikri, kaip čia bus.
ir tikrai nenoriu nė vienos įžeist, ar nuteikinėt. 🤞