Elzen parašė:
Šiandien suėjo lygiai 20sav. Esame panašiame laike
Man 20+1 tai taip panaśu. Na manes guldyti neguldė nors manau butu buve geriau kad paguldytu...
Jeigu gimdos kaklelis ima trumpėti ne prieš pat gimdymą, o ankstyvesniu nėštumo laikotarpiu, kyla persileidimo arba priešlaikinio gimdymo rizika. Skaityti
visą straipsnįElzen parašė:
Šiandien suėjo lygiai 20sav. Esame panašiame laike
Man 20+1 tai taip panaśu. Na manes guldyti neguldė nors manau butu buve geriau kad paguldytu...
cristina.nork parašė:
Gulėkite namie, kiek tik išeina, stenkitės tik iki wc. Pamatysite, viskas praeis laimingai ❤️
cristina.nork parašė:
Aš vartoju progesterona nuo 7savaičiu. Iki 16 sav vartojau 400mg 2 k dienoj paskui pamažino iki 200mg karta dienoj. Na o dabar vel padidino iki 400mg 2 k dienoj vel…
Žinau situacija skamba beviltiškai, bet tikrai dar taip nėra, jei laikysitės griežtai gulimo rėžimo ir saugositės. Trumpai mano istorija: dėl GK nepakankamumo turėjau 2 praradimus 17sav ir 18sav. Su šiuo neštumu buvau apsiūta planiškai 14sav. Visą nėštumą turėjau nuo pradžių gulimą rėžimą. 24sav kaklelio išmatavo 4mm, piltuvėlis 2cm prasivėręs, vaisiaus vandenų pūslė išgaubta, kas reiškia, kad betkada gali nutekėti vaisiaus vandenys, taip nuosėdos rastos kaklelio kanalėlyje. Klinikose subrandino skubiai vaiko plaučiukus, rinkosi ankstukų konsiliumas, ruošė gimdymui čia ir dabar. Buvo ašarų, daug baimės, kad vėl nepavyks, bet suimiau save į nagą ir užprogramavau save, kad išnešiosiu. Vijau visas blogas mintis šalin. Skaičiaus tik pozityvias istorijas, negatyvą stūmiau į šalį. Visą nėštumą nuo 5sav kiekvieną dieną naudojau progesteroną dedamą+magnis dėl kaklelio. Bet va turim ką turim. Vidinės žiotys vis labiau vėrėsi ir viską laikė siūlas ir uždaras galas 4mm, kiti gydytojai 9mm su paklaida numatuoja. Neesmė. Esmė kad to kaklo beveik nėra. Taip pat kiekvieną vakarą meldžiausi nuoširdžiai ir dėkojau Dievui už kiekvieną praleistą dieną pilvelyje ir prašydavau dar vienos dienos. Nu ir ką? Šiandien turiu 37+3, siūlas nuimtas, o aš jau pritūpkėm varau, kad pagimdyčiau. Aišku nuėmus siūlą iškart atsidarė kaklelis 4cm ir laukiam pasimatymo su dukryte
Aišku gydytojai mane vadina stebuklu, visi pamena čia mane, bet nei vienas netikėjo, kad pavyks tiek išnešioti. Tikslą vis keldavo kas dvi savaites, kad dar pratemti. Tai jei nejaučiat jokių gimdos apsitraukimų - tikrai pratemsit. Tikėkit savo vaikeliu. Nes kas daugiau jei ne Jūs! ❤️
Evitaa parašė:
Žinau situacija skamba beviltiškai, bet tikrai dar taip nėra, jei laikysitės griežtai gulimo rėžimo ir saugositės. Trumpai mano istorija: dėl GK nepakankamumo turėj…
Jusu istorija tikrai ikvepia. Vakar buvo keisti pojučiai tarsi vaikas iš vidaus užkliutu kaip kremzle kokia ar kažkaip panaśiai. Na tikiuosi kad man pavyks šį karta nes begalo sunku it nemanau kad mes pajēgtumem bandyti dar karta po visu šiu patirčiu.
Aišku gulesiu lovoj jau čia be klausimu ir melsiuosi jog tai padėtu. 🙏 jus guldė į ligonine ar namie gulējote? 💙
cristina.nork parašė:
Jusu istorija tikrai ikvepia. Vakar buvo keisti pojučiai tarsi vaikas iš vidaus užkliutu kaip kremzle kokia ar kažkaip panaśiai. Na tikiuosi kad man pavyks šį karta…
Pradžioje nuo 7sav buvo tausojantis rėžimas dėl hematomos namie. Į ligoninę paguldė 24sav kai pamatė, kad ant siūlo laikosi tada jau ligoninėje gulėjau apie 2mėn. Poto išleido jau į namus.
Evitaa parašė:
Žinau situacija skamba beviltiškai, bet tikrai dar taip nėra, jei laikysitės griežtai gulimo rėžimo ir saugositės. Trumpai mano istorija: dėl GK nepakankamumo turėj…
O wow... Iš visos širdies dėkoju, kad dalinatės savo istorija. Ji tikrai beprotiškai padrąsina ir tarsi perduodate tą tikėjimą. Ačiū!!! Linkiu Jums lengvo gimdymo ir pačių gražiausių akimirkų su savo lelyte, tegul skruostais rieda tik džiaugsmo ašaros.❤️❤️❤️
Imesiu nuoroda lietuviu kalba to žiedo kuri man šiandien idėjo. Gal kam nors ateityje pagelbės. https://hidromedica.lt/parduotuve/ziedo-formos-pesaras-calmona-nesciosioms-1-vnt/
cristina.nork parašė:
Imesiu nuoroda lietuviu kalba to žiedo kuri man šiandien idėjo. Gal kam nors ateityje pagelbės. https://hidromedica.lt/parduotuve/ziedo-formos-pesaras-calmona-nesci…
Gaila, bet Lietuvoje dar nenaudoja šio žiedo kiek teko domėtis. Artimiausia klinika, kuri uždeda žiedą ant kaklelio yra IVF Riga klinika. 😕 tai va Jūs turite didesnius šansus net nei aš išnešioti, nes dar viena papildoma apsauga yra! O man viskas kabėjo ant siūlo ir buvo uždrausta net čiaudėti, kad nenubėgtų vaisiaus vandenukai. Ir patarimas Jums: stenkitės visiškai nesilankstyti, gulėkite tokioje padėtyje kad dubuo su kojomis būtų šiek tiek aukščiau nei likusi kūno dalis. Taip vandenų pūslė pavažiuos šiek tiek atgal ir mažiau spaus kaklelį. Venkit sėdėti, jei išeina valgykit gulom. Buities darbus perleiskit kitiems šeimos nariams. Nieko nekilnokite. Labai svaru, kad nebūtų spaudimo nuo diafragmos į apačią. Būkit krištoline princesė dabar. 🤍
Evitaa parašė:
Gaila, bet Lietuvoje dar nenaudoja šio žiedo kiek teko domėtis. Artimiausia klinika, kuri uždeda žiedą ant kaklelio yra IVF Riga klinika. 😕 tai va Jūs turite didesn…
Ačiū labai, jog viskuom dalinatės tikrai labai įkvepiate. Pasinaudosiu kiekvienu patarimu ir tikiuosi mums viskas pavyks kaip jums.🙏🙏🙏💙
Sveikos,
Norėčiau ir aš pasidalinti savo sėkmės istorija, nes mane pačią tokios istorijos įkvėpdavo ir nuramindavo. Taigi sausio pradžioje, 24tą nėštumo savaitę visiškai netikėtai man nustatė sutrumpėjusį kaklelį (2,2 cm). Iškart paguldė į ligoninę ir brandino vaisiaus plaučius. Prognozės buvo, kad arba gimdysiu rytoj arba sulauksiu termino, žodžiu, niekas neaišku. Po keletos dienų, kai gimdymas neprasidėjo, išleido namo su 1,8 cm kakleliu ir paskyrė tausojantį režimą. Namie pradėjus jausti maudimus, vėl nuvykome į ligoninę ir vėl paguldė, nes kaklelį išmatavo 1,3 cm. Po kelių dienų vėl išleido namo. Taip prasidėjo ilgos, streso bei nežinios kupinos laukimo savaitės. Iš namų išeidavau tik pas gydytojus, didžiąją laiko dalį gulėjau, nedariau jokių namų ruošos darbų. Kiekvienas menkiausias simptomas sukeldavo baimę ir stresą. Beveik visus tris mėnesius kaklelio ilgis laikėsi apie 1,5-1,7 cm. Ir mums pavyko
sulaukėme 38+6 ir gimė sveikas gražus berniukas. Iš visos širdies linkiu visoms, kurios esate šioje situacijoje, stiprybės ir kad pavyktų kuo ilgiau išlaukti savo vaikučio.
5 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
11 testuotojų vertinimai