ostute parašė:
Arinta labai graziai man skamba. Jei dar turesiu mergyte, irasysiu si varda i sarasa. Mano mergyte vardu Arvile![]()
Ir grazus vardas. As galvojau ziurrejau is A raides. Nes man labai tvirtai ir graziai skamba
ostute parašė:
Arinta labai graziai man skamba. Jei dar turesiu mergyte, irasysiu si varda i sarasa. Mano mergyte vardu Arvile![]()
Ir grazus vardas. As galvojau ziurrejau is A raides. Nes man labai tvirtai ir graziai skamba
Arinta tai tikrai nerinkčiau, nes yra įprastinis Orinta. Jei sakytum rokiškėnų tarme,tikrai Orinta būtų Arinta. Nesugalvoju kito pavyzdžio, bet būna tokių vardų, kur per vieną raidę nuo įprasto ir po to visi natūraliai klysta, o tėvai pyksta ir purkštauja,kaip čia neišgirdote? Gal kažkas tokio kaip berniukams būna Aronas/Aironas/Aringas/Aringas visi tokie panašūs man...
O jau seniau buvo kalbėta, kad žmonės šunims renka žmonių vardus ir tikrai nereikia imti to į galvą. Juk Stela ar Estela nėra įprastinis šuns vardas. Suprasčiau jei mergaitę pavadintų Marge ar Sarge na tada tai ne kas???
Erato parašė:
Arinta tai tikrai nerinkčiau, nes yra įprastinis Orinta. Jei sakytum rokiškėnų tarme,tikrai Orinta būtų Arinta. Nesugalvoju kito pavyzdžio, bet būna tokių vardų, ku…
Turiu pavyzdi - mergina vardu Melda labai akivaizdziai susinervino, kai nesupratus i ja kreipiausi Milda. ?
ostute parašė:
Grazus vardas Arvile
Erato parašė:
Arinta tai tikrai nerinkčiau, nes yra įprastinis Orinta. Jei sakytum rokiškėnų tarme,tikrai Orinta būtų Arinta. Nesugalvoju kito pavyzdžio, bet būna tokių vardų, ku…
Kaip kieno skonis. As isvis neleidau kazkam kitam isrinkt. Juk mano vaikas as renku. O cia kad viena raide pakeista cia visai buvo netycia. Tiesiog sove I galva toks vardukas.
Evva parašė:
Turiu pavyzdi - mergina vardu Melda labai akivaizdziai susinervino, kai nesupratus i ja kreipiausi Milda. ?
Na kaip kam. Man bent jau skiriasi or nera ko neisgirsti.
Erato parašė:
Bet ne visi Orinta net zino, mano aplinkoje tikrai itin retas vardas butu. O seip tai ne del aplinkiniu reikia rinkti varda. Jau itin bukam reikia, kad is O A isgirsti ir maisyti
beabejo tokiu nemazai yra.
Lūšiukė parašė:
Bet ne visi Orinta net zino, mano aplinkoje tikrai itin retas vardas butu. O seip tai ne del aplinkiniu reikia rinkti varda. Jau itin bukam reikia, kad is O A isgir…
Nemanau, kad "bukumas" tinkamas žodis. Žmonės būna įpratę ir ne iš piktos valios suklysta,jei vardas yra dažnesnio vardo perdirbinys. Jeigu tai nei tėvų, nei vaiko neerzins, tuomet viskas ok. Mes tik kalbame apie tai, kad tokia problema tikrai iškiltų.
Be abejo, vardą renkame ne dėl kitų? visgi, negyvename vienkiemiuose,tad nereikia paskui ir pykti, jei Meldos ir Mildos, Inesos ir Ainesos, VIOLĖS ir VIJOLĖS vardus maišo. Dianos ir Dijanos. Arba skambinant į poliklinikos registratūrą penkis kartus reikia pakartoti. Šitas forumas ir yra tam, kad viską apgalvotume.
Mano asmenine nuomone, geriau vaikui duoti kad ir labai retą ir ilgą, bet žinomą,egzistuojantį vardą negu naujadarą. Tuomet nekils problemų. Kokia jūsų nuomonė?
22 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai