IevaRa34 parašė:
Labutis, turiu tokia dilemą🙈 nežinau ką daryti dėl skiepo nuo erkių. Ar skiepyti ar ne . Bijau kad nebūtų jokių reakcijų, kažin kaip tą skiepą perneša vaikai . Daba…
Skiepijau. Jokių reakcijų nebuvo.
IevaRa34 parašė:
Labutis, turiu tokia dilemą🙈 nežinau ką daryti dėl skiepo nuo erkių. Ar skiepyti ar ne . Bijau kad nebūtų jokių reakcijų, kažin kaip tą skiepą perneša vaikai . Daba…
Skiepijau. Jokių reakcijų nebuvo.
Buvau pas kinezą paskaitėlėje su vaiku,nes irgi užmatau,kad ant pirštų galų vaikšto kartais. Tai sakė,kad raidos dalis,atrado,kad ir taip galima, apžiūrėjo,nieko blogo nepasakė,nuramino
Dėl skiepų,tai pritariu visoms,esam abi pasiskiepijusios 2 dozėm,greitai ir be jokių pasekmių.
Kadushke parašė:
Kaip jūsų mažyliams sekasi kalbėjimo fronte? Nu maniškė aatrodo visiškai nerodo noro progresuoti - balbatuoja savo kalba ir viskas. Nei naujų žodžių sako, ir tuos k…
Pas mus nėra nei vieno, kurį galėčiau sakyti, kad tikrai moka ir sąmoningai kaskart pasako.
Ką mokėjo pamiršo, atsiranda naujų pusžodžių ir vėl dingsta.
Visai nepergyvenu, tikrai anksti. Jei daržiuke būnant 2+ neprasimuš, tada pagalvosiu apie logopedo paslaugas.
Kadushke parašė:
Kaip jūsų mažyliams sekasi kalbėjimo fronte? Nu maniškė aatrodo visiškai nerodo noro progresuoti - balbatuoja savo kalba ir viskas. Nei naujų žodžių sako, ir tuos k…
Mano mažylė irgi daug labai balbatuoja, o aiškių žodžių ne tiek daug ir sako. Bet neseniai, mano nuostabai, tokį sunkesnį skėlė "čiuožti" 😁 labai jau čiuožyklos patinka ir ten klausi, "čiuoši"? Tai ji ir išmoko. Taip labai juokingai, minkštai, gražiai 🙂
Ir kaip užsikirtus vosada kažko norėdama (nebūtinai valgyti) sako "niamniam"😁😁😁 ar pasiekt ko nors, ar į lauką, ar valgyt, ar piešt, ar dar ko - niamniam ir viskas😁
Oksana D. parašė:
Mano mažylė irgi daug labai balbatuoja, o aiškių žodžių ne tiek daug ir sako. Bet neseniai, mano nuostabai, tokį sunkesnį skėlė "čiuožti" 😁 labai jau čiuožyklos pat…
Mano net nesivargina sakyti niamniam (nors moka) - tiesiog išsižioja ir pirštu į burną parodo 😂😂😂 ir tiesą sakant nežinau iš kur ji tai iśmoko, nes niekada nemokinom. Turbūt tikrai yra universalūs ženklai kuriuos naudojam intuityviai 🤷
Vaikai auga, vis mažiau klausimų kyla, o ir vasara atėjo, tai daugiau veiklų atsirado, nėr kada forumuose sėdėti. Bet karts nuo karto dar užsuku pasiskaitinėti 😊 Mano mergaitė ,,šneka", daug žodžių bando sakyti (man taip atrodo🤭), noriai kartoja, labai gražu žiūrėti, kaip ji pati knygutes skaito (rodo pirštuku paveiksliukus ir kalba kažką, pasakoja). Pvz., žodis smėliadėžė (,,jadėjė") jai reiškia ir smėliadėžę, ir kastuvėlį smėliui kasti, ir žaidimų aikštelę 😁 ,,Lialė" - tai ir tyrelė, ir bandelė, ir dainelė, ir mažas vaikas - priklauso nuo konteksto.
Tik va su puodo reikalais dar tyliu. Berrniukus kažkaip.ir lengviau ir greičiau pripratinau 🤔 Bet, atvirai pasakius, mažai ir dėmesio tam skiriu, vis tai kelionės, tai kokie kiti ,,nepalankūs" veiksniai trukdo.
AkVilke parašė:
Ar dar kieno nors toddleriai apsesti knygu skaitymu?Aisku faina, kad jam patinka knygos, nu bet jau man taip atsibodo ta pati per ta pati skaityt :…
Ima pati ale skaityti, aš kol skaitau nebeklauso, nebeįdomu, duodas po kambarį. Tai ji savo skaito, aš savo, paskaitau vis garsiai, jei matau, kad klauso, jei ne tada vėl sau skaitau.
7 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai