Vabaliukas09 parašė:
Jei galvoji jog tai trauma ar pshichologinis susitraumavimasbtai tu žiauriai klysti,aš buvau labai laimingas vaikas kas mano mama taip pasitikėdami manimi ir palikd…
Užjaučiu
Vabaliukas09 parašė:
Jei galvoji jog tai trauma ar pshichologinis susitraumavimasbtai tu žiauriai klysti,aš buvau labai laimingas vaikas kas mano mama taip pasitikėdami manimi ir palikd…
Užjaučiu
Vabaliukas09 parašė:
Tai tu pirma pradėti gauni atgal ir paskui kaip tas šunytis pabrukes uodega bėgi skųstis 😂
Čia apie save? 😁
Vabaliukas09 parašė:
Ane? O kaip paaiškinsi fenomeną socialiniu įgūdžiu stoka ?
Tu esi geras socialinių įgūdžių trūkumo pavyzdys
čia gal dėl to priverstinio savarankiškumo
gali kiek nori kartot apie savo laimę vaikystėj, neįtikinsi (kad ir kaip besistengtum), čia labiau panašu į savęs apgaudinėjimą, nes taip lengviau, nei nueit pas psichologą ir pasikapstyt po praeitį.
Šilo_uoga parašė:
Tu esi geras socialinių įgūdžių trūkumo pavyzdysčia gal dėl to priverstinio savarankiškumo
gali kiek nori kartot apie savo laimę vaikystėj, neįtikinsi (kad i…
O kam kapstytis jei man viskas gera? Jus tik norit kad man butų blogai .
Aš kaip tik esu idealus socialiniu įgūdžiu pvz iš manęs reiktų mokytis visiems kaip įgyti ir turėtų socialinius įgūdžius .
Vabaliukas09 parašė:
Aš kaip tik esu idealus socialiniu įgūdžiu pvz iš manęs reiktų mokytis visiems kai…
Čia yra per daug savęs aukštinimas.
skirmantukas parašė:
Čia yra per daug savęs aukštinimas.
O kaip pavadint jūsų elgesį per daug manęs žeminima? Jei bus žmonių tokiu kaip jus aš save dar labaiu aukstinsiu ir nenusileisiu iki jūsų ligio,tad išmokyt bendraut ir sulauksite adekvatus savęs vertinimo ,o tol kol stumdyt tol aš iškėlus galva eisiu virš viso šito žeminimo
Vabaliukas09 parašė:
O tau irgi žiūriu reiktų grįžt į mokykla ir sužinoti jog ne tik gyvyniukai turi instinktus bet ir žmogus 😂
Och, jau artimos pasidarėm, pereinam ant "tu"? OK, nieko prieš, mieloji😉
Kaip matau, įdėta nuoroda apie instinktus nepadėjo susivokti? Gyvūniukas, kaip ir žmogiukas, turi įgimtus instinktus, kurie būdingi tai rūšiai - poreikis maitintis, žinot, kur maistą dėt, žinojimas, kur lytinį organą kišti palikuonių susilaukimo vardan. Ir jau tas tavo ugdymas tam instinktus giliai pofik, nes tai genuose užprogramuota. Jei jau nori išsilavinusią ar išprususią vaidint (pagooglink, čia irgi dvi skirtingos sąvokos), tai nors tuos bazinius, neprofesinius, su konkrečia specialybe nesusijusius terminus išsiaiškink.
Dėl manęs tai nepergyvenk, grįšiu jau visai neužilgo į mokyklą, nes jei prireiks, tikrai padėsiu dukrai mokantis, nepaliksiu savaitėmis vienoms.gebėsiu netgi paaiškinti kas yra skruzdžių rūgštis, kuo skiriasi lygiagretus nuo nuoseklaus elektros jungimo, betgi, kad penis ir varpa du vieną objektą apibūdinantys žodžiai. Ai, gramatika, skyryba ir rašyba gal irgi nenepamaišys, pratybas gebėsiu patikrinti, jei reiks, papildomai pasimokinsim, kad va nenutiktų kaip tau.
Vabaliukas09 parašė:
Aš kaip tik esu idealus socialiniu įgūdžiu pvz iš manęs reiktų mokytis visiems kai…
Mhm. Aha. Jo.
Viletux parašė:
Ne, kai mama gąsdina, tai moko instinkto, savisaugos! Nieko jūs nesuprantat! Kai jūs ar aš šimtąjį kartą vaikui aiškinam, kad peilis aštrus, juo galima susižeisti,…
Oh tu velnias. Reikia ir man kažkur kreiptis, kad pamokytų taip kaip vabalas vaikus auklėti, be to jau tiek metų praleista, tai bus sunku jau viską į vietą atstatyti. 😅
Vabaliukas09 parašė:
Tavo išvados klaidingos.
1 mano vaikas moka užsiimt nes jaučiasi saugus nes mama visad atsiliepia kada jos …
Nu nežinau, nežinau. Kažkaip keista kaip vaikas gali neišsigąsti jei yra nustumiamas nuo kėdės, jam įduriama, kad pajustų skausmą, kišama ranka prie dujinės, kad pajustų karštį. Manai kelių metų vaikas supranta kai ką daugiau nei baimė, skausmas?
Na tau kaip pavyzdys iš realybės. 1 m vaikas pasipylė karšta kava, staigiai buvo nuneštas į vonią po šaltu tekančiu dušu. Vaikas puodelio toliau nebijojo, bet vonios ir vandens bijojo kaip neaišku ko. Tai kaip čia gaunasi?
Toliau atsakant:
1. Jis jau pakankamai savarankiškas.
2. Jis net nežino, kas yra toks dalykas kaip baimė. Na buvo kelios tokios vaikiškos, bet kalbant viskas su jomis išsiaiškinta. Vaikas drąsus, žingeidus, komunikabilus. Žino kas ir kiek galima ir ko ne.
3. Jis pats valgyti pasiima ir pasišildo mikrobangėje, sumuštinį susitepa, kieme būna, nusimaudo ir pan. ir mamai nereikia šalia būti tuo metu.
4. Kai ateis laikas ir išeis. Jei reikia jis ir kitur pabūna su seneliais, su kaimyne, vienas. Net jau ir atostogauti buvo.
Ko dar trūksta? Aij, na gerai, į parduotuvę nesiunčiu, kepti bulvių nemoka, arbatos nepasidaro, bet užtat kartu mėgsta valgyti gaminti. 🤷♀️ Bet niekas nebuvo daroma su baimės jausmu ar gąsdinant. O ką tavo manymu tokių metų vaikas jau turi daryti? Vienas mokėti gyventi?
Vabaliukas09 parašė:
Įsivaizduoju su tokiais socialiniais įgūdžiais kas nors informuotų vaikų teises, liktų klausimas ar tik nepaimtų.
Boružėlytė parašė:
Mhm. Aha. Jo.
Neprsistenkit su anglų kalba, nes Google vertėjas gali ne taip išversti ir vėl jinai blogai supras viską. 😁
Vabaliukas09 parašė:
O kaip pavadint jūsų elgesį per daug manęs žeminima? Jei bus žmonių tokiu kaip jus aš save dar labaiu aukstinsiu ir nenusileisiu iki jūsų ligio,tad išmokyt bendraut…
Čia tik pati save žemini 👌
6 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai