Helen parašė:
Kiekvienas rizikas sveria savaip. Viskas, kas išvardinta pirmoje pusėje posto, nublanksta prieš chemiją, gyvenimo būdą, kitus nelabai sveikus aspektus gyvenant ne n…
Oj kaip stipriai galėčiau padiskutuoti, na bet jau ne internete
viskas, ką surašėte, yra baimės, baimės, baimės.. patirtys, baimė, kad kažkas kartosis.. nieko pagrįsto ir nieko realaus šiam momentui
apie nepatyrusius ir neprofesionalius medikus aš nekalbu. Kiekviena laisva pasirinkti, kur gimdyti, todėl reikėtų rinktis gimdyti ten, kur dirbančiais medikais pasitiki. Na o profesionalūs medikai puikai pastebės, kada būklė jau reikalauja atlikti cezario pjūvio operaciją. Ir tikrai atliks, nes visų tikslas yra kuo sveikesnė mama ir kuo sveikesnis naujagimis. Aš nesuprantu, kodėl mamos galvoja, kad medikai specialiai nenori tų cezario pjūvio operacijų, atrodo, lyg jaustų malonumą kankinant moteris, kad va jos būtinai pajustų gimdymo skausmą. Ne veltui tų operacijų visi vengia, nes komplikacijos ir pasekmės yra itin skaudžios. Aš surašiau tas tokias įprastines, kur na niekaip neišvengiamos. O kiek tų tikrai baisių, kurios kartojasi, ačiū Dievui, ne kiekvienai.. šlapimo pūslės pažeidimas, kito nėštumo metu peraugusi placenta, embolijos, gimdos pašalinimas, masyvus nukraujavimas.. čia vėlgi tik tos kelios iš begalės galimų.. dėl medikų, kurie patys renkasi šią operaciją. Deja, bet yra ir medikų, kurie sako, kad jei naujagimis priaugo mažiau, nei 1kg, reikia duoti mišinio
na tai čia jau vėlgi, tiesiog pasirinkimai, baimės..
Kaip jau minėjau kažkada anksčiau, nieko neatkalbinėju, kiekviena laisva rinktis ir atsakyti už savo pasirinkimus ir aš tikrai nesijaučiu įpareigota būtinai kažką perkalbėti. Jei jums ši operacija atrodo priimtina, tai ir puiku
tiesiog tikrai yra moterų, kurios nuoširdžiai nežino galimų komplikacijų ir renkasi šią operaciją vien dėl skausmo baimės ir dar dėl n+k priežasčių, kurių pačios negali paaiškinti. Tai va tokioms mamoms reikalinga suteikti tikrą ir objektyvią informaciją