Belluchia parašė:
Sveikos, Antakalnyje jau gimdziusios gal turite kokiu ispudziu del gindymo su epiduru? Ir gal yra tokiu kurios gimdete su ir be epiduro? Negaliu apsispresti ar band…
Aš gimdžiau be epiduro. Iš anksto buvo aišku, kad man jo neduos, nes dėl komplikuoto nėštumo buvo negalima. Kiekviena mes skirtingai pakeliame skausmą, bet iš savo patirties galiu pasakyti, kad pagimdyti be epiduro galima lygiai taip, kaip ir su juo. Bent jau man iki 6 cm atsidarymo visai neskausminga buvo, o nuo 6 cm tik skausmai pasijautė, bet iki 8 cm tikrai galima kentėti, o skaudžiausia nuo 8 cm iki 9 cm, bet tuo metu jokiu atveju jau epiduro nebegalima, tai kas iš to epiduro tada, jei jį galima tik tada, kai ir taip galima kentėti, o jau kai jo norėtųsi, jo nebegalima. Nuo 9 cm iki 10 cm aš jau skausmo nebejaučiau, o tik baimę, kad vaikas neiškristų ir nepastrigtų, kol gydytojai nedavė leidimo stumti, tai apie skausmą matyt buvau pamiršusi. Beja, kai buvo 6 cm atsivėrimas , tai gydytojai man pasiūlė tų vaistų, kur į veną, nes sakė mane labai užjaučia, nes aparačiukas labai stiprius sąrėmius rodė. Tai aš sutikau, bet pirmos vaistų dozės visai nepajaučiau, o kai buvo 7 cm atsidarymas, tai suleido dar vieną dozę, tai ji ne skausmą sumažino, o visas jėgas atėmė ir miegoti patraukė. Tai nžn. Gal man dabar taip atrodo, bet nieko gero iš to vaisto, o būtų buvę tik blogiau, jei jį būtų suleidę, o vyro būtų su manim nebuvę: po suleisto vaisto, kadangi norėjau miego, nebeturėjau jėgų vaikščioti, kai vaikščiojant man skausmai mažesni buvo, norėjau gulti ir miegoti. Tai, kai aš atsiguliau ir nusnaudžiau kelias minutes, vyras pagal aparačiuko rodmenis man nugaros masažą darė, kad ne taip skaudėtų. Beja, po gimdymo man visai neskaudėjo kirpimo vietų ir radau tokią info, kad kirpimai neskauda, jei buvo gimdyta be epiduro. Na, jei dar gimdyčiau, tai turbūt rinkčiausi vėl be epiduro, nors kiekvienas pagal save renkasi. Man paprasčiau - neturiu iš ko rinktis, nes turbūt visais kartais man epiduro nebus galima