Petelnė parašė:
1. Galima.
2. Neperleidžiami mėnesiai yra pirmieji bet kurio iš tėvų atostogų mėnesiai, nieka…
Vyras VPA, o aš nei dirbu, nei UŽT, tai įdomu kaip čia daryt 😁
Tėvystės atostogų trukmė yra 30 kalendorinių dienų. Jas galima naudoti nepertraukiamai arba skaidyti į dvi dalis. Skaityti
visą straipsnįPetelnė parašė:
1. Galima.
2. Neperleidžiami mėnesiai yra pirmieji bet kurio iš tėvų atostogų mėnesiai, nieka…
Vyras VPA, o aš nei dirbu, nei UŽT, tai įdomu kaip čia daryt 😁
Laba, noriu paklausti nes nelabai suprantu, pagal nauja tvarką, išlieka galimybė antrus metus perrašyti kitam asmeniui, bet ar tuo metu gali jis dirbti? Kalbama apie vpa🙈😸 ir dar klausimas jei aš esu bedarbė šiuo metu ir kaip su tais perleidžiamais mėn kai tėtis pasiims juos nes realiai aš turiu grįžti į darbą 🙄🙄
Levanda23 parašė:
Laba, noriu paklausti nes nelabai suprantu, pagal nauja tvarką, išlieka galimybė antrus metus perrašyti kitam asmeniui, bet ar tuo metu gali jis dirbti? Kalbama api…
Jei kažkam perleidžiate, tai tas žmogus negali dirbti, turi būti su vaiku.
Amajaa parašė:
Jei kažkam perleidžiate, tai tas žmogus negali dirbti, turi būti su vaiku.
Perleidžiat kam norit. Tėčiui, močiutei ar seneliui. Jie dirba kaip dirbę. Niekas nedraudžia.
Tik su nauja tvarka išmoka kitaip skaičiuojama, blogiau negu prieš tai buvo 😂
Levanda23 parašė:
Laba, noriu paklausti nes nelabai suprantu, pagal nauja tvarką, išlieka galimybė antrus metus perrašyti kitam asmeniui, bet ar tuo metu gali jis dirbti? Kalbama api…
Perrašyti galima. Tik atlyginimas ir išmoka turi neviršyti buvusio atlyginimo, iš kurio buvo skaičiuojama išmoka
justemur parašė:
Perleidžiat kam norit. Tėčiui, močiutei ar seneliui. Jie dirba kaip dirbę. Niekas nedraudžia.
Na tai taip, negali gauti ir algą, ir išmoką kaip seniau.
Amajaa parašė:
Na tai taip, negali gauti ir algą, ir išmoką kaip seniau.
Gali. Bet jei bendra suma bus didesnė tai to skirtumo nebegaus tiesiog
Kokią nesąmonę padarė... ir tie neperleidžiami mėnesiai... o jei tėtis pasiima neperleidžiamus mėnesius tai ką daryt jei aš neturiu darbo?🤣 tai tiesiog aš negausiu o tėtis gaus išmoką?🙄 ar ne taip suprantu? 🤣 kažkoks žalias miškas🤣 kaip ėjau dekreta tvarkytis i sodra tai jokių ats negavau. Kažkokios avys sėdi pačios nežino nieko....
Levanda23 parašė:
Kokią nesąmonę padarė... ir tie neperleidžiami mėnesiai... o jei tėtis pasiima neperleidžiamus mėnesius tai ką daryt jei aš neturiu darbo?🤣 tai tiesiog aš negausiu…
Aš kai telefonu skambinausi konsultuotis, tai labai tiksliai viską atsakinėjo. Gal labiau paruoštos jos ten.
Levanda23 parašė:
Kokią nesąmonę padarė... ir tie neperleidžiami mėnesiai... o jei tėtis pasiima neperleidžiamus mėnesius tai ką daryt jei aš neturiu darbo?🤣 tai tiesiog aš negausiu…
Taip ir bus. Taigi ne Sodros reikalas,kad kažkas neturi darbo. Galima neimt tų neperleidžiamų mėnesių.
2 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai
15 testuotojų vertinimai